maandag 9 april 2018

Destroyer Churchill op weg naar inzetgebied (UPDATE 2)

5 april - De geleide-wapen-destroyer Churchill van de Amerikaanse marine is vandaag vertrokken vanuit de thuishaven Norfolk. het schip wordt ingezet als een zelfstandige eenheid, maar heeft onlangs getraind met het eskader van het vliegdekschip Truman. Dit laatste zal de komende weken uit Norfolk vertrekken om eveneens ingezet te worden in het gebied van de Vijfde en Zesde Vloot (respektievelijk Perzische Golf en Indische Oceaan en Middellandse Zee).
Voor de Churchill is dit de eerste langdurige tocht sinds 2015, vorig jaar september heeft het wel deelgenomen aan oefeningen met de Britse marine [Joint Warrior en Formidable Shield] en bezocht de marinebasis in Faslane (Schotland).
Bron: Navy Times (Mark D. Faram)
UPDATE: 9 april - In het kader van de militaire planning rond de cemische aanval in het Syrische Ghouta vertelt een marinebron dat de VS een aantal schepen met Tomahawk kruisraketten in de buurt hebben, waaronder de Donald Cook (normaal gestationeerd in Rota in Spanje), die na een verblijf in Cyprus vandaag binnen bereik van Syrië vaart.
Bron: Washington Examiner (Jamie McIntyre)
UPDATE 2: 13 april - De Churchill is het gebied van de Zesde Vloot (rond de Middellandse Zee) binnengegaan.
Bron: US Naval Forces Europe/Africa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten