zondag 23 april 2017

Verplaatsen Rusland en China troepen rond Korea?

20 april - Volgens lokale media en inwoners van het Russische Verre Oosten verplaatsen zich de afgelopen dagen grote militaire konvooien in de richting van de grens met Noord-Korea. Een video van de lokale nieuwssite DVHab.ru liet een trein met twaalf rupsvoertuigen zien, waaronder Tor geleide-wapen luchtafweersystemen.op weg via Khabarovsk in de richting van Vladivostok. Zwaar materieel - pantserinfanterievoertuigen en helikopters - waren afgelopen weekend ook te zien op de snelweg van Khabarovsk naar Vladivostok. Vladivostok is 160 km van de Koreaanse grens.
Een Russische militaire woordvoerder verklaarde dat het ging om routine-oefeningen, die niets te maken hadden met Noord-Korea.
Intussen houdt ook China oefeningen in dezelfde buurt, volgens de staatsmedia. Het Volksdagblad meldt vandaag dat twee Nanchang Q-5s, een vliegtuig voor grondaanvallen, oefenen op doelen  in de Baai van Bohay. De nieuwe Xining geleide-wapen-destroyer met anti-raketkapaciteit is ingezet in de Gele Zee. Er zijn ook berichten over Chinese troepenkoncentraties in de grensprovincies, van officiële zijde ontkend, mogelijk ook luchtverdedigingssystemen.
Bronnen: Daily Telegraph (Roland Oliphant. Reuters), UPI (Elizabeth Shim)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten