woensdag 2 december 2015

Duitsland stuurt 650 soldaten naar Mali

25 november - Duitsland zal 650 soldaten naar Mali sturen om het Franse kontingent van 1500 militairen te ondersteunen bij het gevecht met fundamentalistische guerrilla's. Duitsland heeft momenteel negen militairen bij de VN-vredesmacht Minusma en 200 bij een EU-trainingsmissie in het zuiden van het land. In augustus heeft de Bundeswehr daar de leiding overgenomen.
Bij de nieuwe troepen gaat het om logistiek en verkenning als onderdeel van Minusma. De verkenningstroepen moeten inlichtingen verzamelen over de bewegingen en aktiviteiten van terreurgroepen, milities en kriminelen, het optreden van het regeringsleger van Mali en aktiviteiten van de bevolking. Ze krijgen hun hoofdkwartier in Gao en krijgen waarschijnlijk ook transporthelikopters mee.
* De melding over het zenden van extra troepen is niet nieuw en dateert al van voor de aanslagen in Parijs. Opvallend is dat de samenstelling van de Duitse troepen erg lijkt op die van de Nederlandse (commando's, inlichtingeneenheid en helikopters) en ook die zitten in Gao. Het Nederlandse mandaat loopt nog tot eind 2016, dus de vraag is of de Bundeswehr Nederland gaat aflossen of dat de Nederlandse commando's doorschuiven om de Franse vechtmissie, die losstaat van Minusma, te ondersteunen.
Bronnen: BBC, German-Foreign-Policy.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten