zondag 13 juli 2014

NAVO heeft nu negen schepen in de Zwarte Zee

 8 juli - Het aantal schepen van de NAVO in de Zwarte Zee bedraagt nu negen, een record in de recente geschiedenis volgens een Russische militaire bron.
Vandaag is de Amerikaanse kruiser Vella Gulf (CG-72) in Burga, Bulgarije, aangekomen. Het Franse fregat Surcouf (F711) is op 4 juli teruggekeerd in de Zwarte Zee en heeft aangelegd in de haven van Batoemi, Georgië. De spionageschepen Dupuy de Lome (A759 - Frankrijk) en Elettra (A5340 - Italië) zijn ook nog ter plaatse. Bovendien is voor de Bulgaarse kust de Breeze 2014 oefening van de Standing NATO Mine Counter-Measures Group Two (SNMCMG2) aan de gang die wordt geleid door het Italiaanse fregat Aviere (F583). De mijnenvegers Rimini (M5561 - Italië), Accay (M270 - Turkije) en Chiddingfold (M37 - Engeland) en het Griekse korvet Macitis horen bij dit eskader. Bulgarije treedt als gastland op.
De Russische Zwarte Zeevloot is op 4 juli oefeningen begonnen met rond 20 oorlogsschepen en ondersteunende vaartuigen plus SU-24 gevechtsvliegtuigen. Er werden vijf kruisraketten getest.
Bron: RIA Novosti, Xinhua, Navy Times (David Larter)
UPDATE: Tijdens de Russische marine-oefening is de verdediging tegen een amfibische landing op de Krim beoefend. Kustverdedigingstroepen, artillerie en rakettroepen nemen deel.
Bron: RIA Novosti
UPDATE 2: 15 juli - De Vella Gulf heeft vandaag de Zwarte Zee verlaten. Er is nu geen Amerikaans oorlogsschip meer in de Zwarte Zee.
Bron: USNI (Sam LaGrone)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten