maandag 18 november 2013

Geheime afluisterbasis in de Riverina (New South Wales)

14 november - Op een verbindingsbasis van de Royal Australian Navy in de Riverina, een gebied in New South Wales, is een afluisterstation voor (onder meer) militaire verbindingen gevestigd, een Modernised High Frequency Communications System van het Defence Signals Directorate (DSD, nu Australian Signals Directorate - ASD). Het is onderdeel van vier zend- en ontvangststations die bediend worden vanuit Canberra. Samen met een post bij Townsville in Queensland luistert de basis in de Riverina verkeer van Papua New Guinea en het zuidwestelijk deel van de Stille Oceaan af. Een station in Shoal Bay (New South Wales) en een op de Cocos-eilanden koncentreren zich op Indonesië.
Bron: The Advertiser - Austr. (Andrew Pearson)
UPDATE: 21 november - Een artikel in de Herald Sun maakt duidelijk dat radiogolven in het hogere frekwentiegebied (microwave) bij het afluisteren door de Australische DSD nog steeds een belangrijke rol spelen, althans in Indonesië. De telefoonmasten die op het dak van de meeste hoge gebouwen in Djakarta en andere grote steden staan worden door de DSD gemonitord. Dit verkeer staat bekend als first echelon en wordt opgevangen met computers in de beveiligde ruimte van de Australische ambassade. Daar wordt het gefilterd en doorgestuurd naar de supercomputer op het hoofdkwartier van de DSD in Canberra.
Het gaat de DSD echter om het volledige spektrum van satellietverbindingen, kabels en radioverbindingen. Daarvoor is er een Australisch netwerk van luisterposten in Djakarta, Bangkok en Port Moresby en satellietgrondstations op de marinebasis Harman in Canberra, Shoal Bay bij Darwin, Morundah bij Wagga in New South Wales, Cabarlah bij Toowoomba en Queensland en Geraldton in West-Australië.
Het aantal schotels in Shoal Bay is de laatste jaren van zes naar 15 gegaan en Geraldton heeft de kapaciteit meer dan verdubbeld waaronder zes schotels die bestemd zijn voor exclusief gebruik door de NSA.
Bron: Herald Sun (Ian McPhedran)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten