woensdag 24 april 2013

VS sturen verse troepen naar Jordanië


18 april - Het Pentagon stuurt extra troepen naar Jordanië met als taken de kontrole op chemische wapens, humanitaire interventie en 'stabiliteitsoperaties'. Het laatste kan inhouden dat met militaire macht orde in een gebied wordt geschapen. Bij de nu gestuurde militairen gaat het echter om planners, een element voor kommandovoering van de 1e Pantserdivisie uit Fort Bliss, Texas. Het zijn specialisten op het gebied van inlichtingen, logistiek en operaties, de klassieke indeling van een hoofdkwartier.
Vorig jaar waren al 150 troepen naar Jordanië gestuurd. Die waren snel bijeengegaard uit een aantal onderdelen. Sommigen daarvan worden nu afgelost, waarmee het totaal op rond de 200 zal komen.
In feite gaat het om een kernstaf die voorbereidingen kan treffen voor een grotere Amerikaanse rol in de Syrische burgeroorlog op basis van verschillende scenario's. Hiermee wordt een kommandostruktuur geschapen die in de toekomst een groter aantal troepen kan aanvoeren.
De zet moet ook worden gezien tegen de achtergrond van hoorzittingen die momenteel plaatsvinden in de Amerikaanse Senaat.
Bron: The Washington Post (Karen de Young)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten