donderdag 18 april 2013

Israël verdubbelt aantal vluchten boven Libanon

25 maart - Volgens bronnen van de VN-vredesmacht UNIFIL heeft de Israëlische luchtmacht tot nu toe twee keer zoveel vluchten in het Libanese luchtruim uitgevoerd als vorig jaar. De vluchten - meest van verkenningsdrones om inlichtingen te verzamelen - lijken zich te koncentreren op regio's in Zuid-Libanon en de Bekaa vallei, waar Hezbollah militaire posities heeft. In één geval is een schijnaanval vastgesteld op een Syrische militaire installatie.
Op 14 maart vond een zeer ongebruikelijke operatie plaats met rond 25 Israëlische vliegtuigen - F-16s en F-15s in vier aparte formaties - die langs de Libanese kust naar het noorden vlogen alvorens, net voor de Syrische haven Tartous, om te keren. Tartous is een steunpunt voor de Russische marine.
Nadat de jachtvliegtuigen waren teruggekeerd naar Israël, cirkelden een of meer Israëlische RC-12s - een vliegtuig om elektronische inlichtingen te verzamelen - gedurende een uur of zes rond voor de kust van Noord-Libanon. Vermoedelijk ging het om het monitoren van de Syrische militaire verbindingen na de eerdere aktie.
Bron: The Daily Star, Lib. (Nicholas Blanford)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten