woensdag 23 januari 2013

Nieuw hoofdkwartier van special forces helpt Mexico bij strijd tegen drugs

17 jan. 2013 - Het Pentagon voert de hulp aan de Mexicaanse oorlog tegen drugs op met een nieuw hoofdkwartier voor speciale operaties in de VS, waar de Mexicaanse veiligheidstroepen gaan leren hoe ze de kartels moeten bestrijden. De pas gekozen Mexicaanse president Pena Nieto wil hiervoor een paramilitaire eenheid opzetten.
Special Operations Command-North komt bij het hoofdkwartier van Northern Command in Colorado. Een generaal komt aan het hoofd te aan van het trainingscentrum voor de Mexicanen, dat gemodelleerd is naar vergelijkbare centra in Irak en Afghanistan. Het nieuwe hoofdkwartier kan ook operaties leiden tijdens rampen of de Amerikaanse kustwacht helpen schepen met verdachte lading te onderscheppen.
De Amerikaanse special forces gaan geen operaties in Mexico uitvoeren, zo wordt benadrukt. Mexico verbiedt vrijwel zonder uitzondering dat Amerikaanse militairen of politiemensen op Mexicaans grondgebied wapens dragen, hoewel Amerikaanse kommando's in het verleden trainingsmissies in Mexico hebben uitgevoerd.
Bron: Associated Press (Kimberley Dozier)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten