vrijdag 21 augustus 2020

VS en Emiraten houden schietoefening in de Golf

17 augustus - Central Command van de VS en het Joint Aviation Command (JAC) van de Verenigde Arabische Emiraten hebben van 9 tot 12 augustus luchtoperaties uitgevoerd ter ondersteuning van een marine-oefening, waarbij een zeeslag in de Perzische Golf werd nagebootst.
Bij de oefening regelden Joint Terminal Attack Controllers (JTACs) aanvallen met scherpe munitie door een zwaarbewapend AC-130W gevechtsvliegtuig voor luchtsteun  van CENTCOM Special Operations en ander vliegend materieel. De oefendoelen waren maritieme infrastruktuur en snelboten, zoals waarover Iran in deze buurt de beschikking heeft. De JTACS van SPMAGTF-CR-CC (de snelle interventie-eenheid mariniers van CENTCOM) bevonden zich op schepen en vliegtuigen van de VS, waaronder de varende marinebasis Lewis B. Puller (ESB 3), kustpatrouilleschepen van Task Force 55 en patrouilleboten van Task Force 56. Piloten van de Emiraten landden op de Puller.
Bron: Persbericht Central Command

AANVULLING - Die varende marinebases zijn een nieuw fenomeen. De tweede - de Hershel 'Woody' Williams ESB 4 - is inmiddels gereed, zal worden ingezet in Afrika en mogelijk worden gestationeerd in het Spaanse Rota. Deze schepen blijven op lokatie met een wisselende bemensing.
Bron: Jane's Defence Weekly (Jeremy Binnie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten