vrijdag 8 mei 2020

Wagner Group zet tot 1200 huurlingen in Libië in

6 mei - Volgens een rapport (57 blz.) van het sanctiecomité voor Libië van de VN-Veiligheidsraad, waarop Reuters kennelijk de hand heeft weten te leggen, heeft het partikuliere militaire bedrijf Wagner Group uit Rusland 800-1200 huurlingen ingezet in Libië om de troepen van de oostelijke generaal Haftar te ondersteunen bij zijn burgeroorlog met Tripoli.
Van augustus 2018 tot augustus 2019 waren er meer dan 25 vluchten tussen Rusland en het oosten van Libië door civiele vliegtuigen die in het bezit waren of gelinkt konden worden aan Wagner of daarmee verbonden maatschappijen.
122 betrokken personeelsleden van Wagner konden geïdentificeerd worden, waarvan 39 gespecialiseerde sluipschutters en 83 gevechtstroepen.
Een kontrakt van een half jaar tussen Wagner en Haftar zou op 15 oktober zijn afgelopen. Op dat moment was nog maar de helft van de overeengekomen 173 miljoen dollar betaald.
* Ik heb het rapport - gebaseerd op open bronnen en signaleringen - nog niet op internet gezien. Deze rapporten lekken soms uit voorafgaand aan publikatie, omdat ze rondgestuurd worden aan landen voor kommentaar (KK).
Bron: Reuters (Michelle Nichols)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten