donderdag 14 januari 2016

De VS richten zich dit jaar op Raqqa en Mosoel

13 januari - Minister van defensie van de VS Ash Carter heeft benadrukt dat de operatie tegen ISIS nu de steden Raqqa en Mosoel in het vizier zal nemen. Carter sprak militairen toe van de 101ste Airborne, een van de elitedivisies van het Amerikaanse leger, die samen met de 82ste Airborne vaak als eerste worden ingezet bij een belangrijke operatie. Rond 500 militairen van het hoofdkwartier van de 101ste zullen eind februari naar Irak gaan. Eind van het voorjaar komen daar 1300 militairen van het 2e Brigadegevechtsteam bij. De brigade zal troepen van het Iraakse leger en de Koerdische Peshmerga gaan trainen.
De expeditionary targeting force van 200 special forces die in december was aangekondigd is nu in Irak ter plekke om kaders van ISIS uit te schakelen. Daarnaast is er een groep van 50 special forces van de VS in Syrië aktief ter ondersteuning van milities in de Syrische burgeroorlog.
Carter gaat volgende week naar Europa om met zijn Franse, Australische, Duitse, Nederlandse en Britse collega's te spreken.
Bron: CBS News 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten