dinsdag 26 maart 2013

Ook de Russische Bears komen een kijkje nemen boven Korea

20 maart - Twee Russische strategische bommenwerpers Tu-95 Bear-H voerden vorige week een trainingsvlucht uit in de buurt van Zuid-Korea en het Japanse eiland Okinawa waar grote Amerikaanse bases zijn gevestigd. Het was voor de vierde keer sinds juni 2012 dat ze een kijkje kwamen nemen in het Pacifisch gebied. De Bears zijn nuclear-capable (kruisraketten). In de regio zijn momenteel grootschalige oorlogsoefeningen aan de gang van het Westen. De Bears kwamen van een basis in het oosten van Siberië. Japan zegt dat zijn luchtmacht ze op 15 maart onderschepte.
Eerdere Bear-waarnemingen waren op 12 februari (Guam) en vorig jaar juli (kust van Californië) en juni (Alaska). Guam werd op 8 en 15 maart ook door de USAF gebruikt bij de vluchten van B-52 bommenwerpers.
Bron: The Washington Times (Bill Gertz)
UPDATE: Op 22 maart verschenen Russische Bears volgens Defensie ook in het Nederlandse luchtruim. Twee toestellen werden gesignaleerd door gevechtsleiders van Air Operations Control Station Nieuw Milligen. In het kader van het permanent Quick Reaction Alert (QRA) stegen Nederlandse F-16s op om te onderscheppen. De vorige onderschepping in Nederland dateerde van 11 september (!) 2012.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten