zaterdag 2 maart 2013

Zeven obskure bases

22 feb. - Wired somt zeven ultrageheime bases van de VS op als voorbeelden van "monumenten voor het vertrouwen van de militairen in technologie" zoals ze het uitdrukken:
1. Thule Air Base aan de noordwestelijke kust van Groenland, een gigantische radar van het Ballistic Missile Early Warning System (BMEWS), volgt objekten in een baan over de Noordpool (strategische raketten, satellieten en ruimteafval)
2. Testinstallatie Dugway in de woestijn bij Salt Lake City voor experimenten met chemische wapens, testen van gasmaskers, chemische detektiesystemen en opleidingen van het Army Chemical Corps.
3. Kwajalein Atol op de Marshall eilanden voor het testen van raketverdediging, zoals Terminal High Altitude Area Defense (THAAD)
4. Dronebasis in Saoedi-Arabië voor aanvallen op Jemen, pas ontdekt: drie hangars die geschikt zijn voor Predators en Reapers en twee startbanen met een derde in aanbouw.
5. Raven Rock Mountain Complex bij Camp David, ook wel bekend als Site R en Backup Pentagon, de noodzetel van het Pentagon.
6. Eareckson Air Station op de Aleoeten, massieve Cobra Dane radar voor het volgen van ballistische raketten, zoals worden gelanceerd door Noord-Korea.
7. HAARP Research station van het High Frequency Active Auroral Research Program, radiobron die geacht wordt de ionosfeer te kunnen manipuleren, mogelijk een middel om te kommuniceren met onderzeeërs in diepe wateren en voorwerp van veel samenzweringstheorieën.
Bron: Wired - Danger Room (Robert Beckhusen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten