dinsdag 5 september 2017

Rusland stuurt twee stealth onderzeeërs naar de Middellandse Zee

29 augustus - De gemoderniseerde Russische onderzeeërs Kolpino en Veliky Novogorod van de Zwarte Zeevloot zijn aangekomen in de Middellandse Zee. De stealth onderzeeërs (type Improved Kilo volgens de NAVO-benaming) hebben een snelheid van 20 knopen onder water en een bemanning van 50. Ze zijn uitgerust met precisie geleide wapens en krachtige torpedo's.
Bron: The Daily Star
UPDATE: 5 september - Het Russische fregat Admiral Essen heeft Kalibr kruisraketten afgevuurd op doelen bij de Syrische stad Deir al-Zor, waar een offensief van het Syrische leger tegen ISIS aan de gang is.
Bron: Reuters (Polina Devitt)
UPDATE 2: 14 september - De Russische onderzeeërs Veliky Novgorod en Kolpino hebben vandaag vanuit de Middellandse Zee zeven Kalibr kruisraketten afgeschoten op doelen van ISIS in Syrië (zuidoosten van Deir ez-Zor). De doelen waren binnen een bereik van 500 tot 670 kilometer.
Bron: Russia Today
UPDATE 3: 22 september - Een Russische onderzeeër heeft vandaag over een afstand van 300 km Kalibr kruisraketten afgeschoten op doelen in de Syrische provincie Idlib. De doelen waren pantservoertuigen, bases en commandoposten van de Syrische variant van al-Qaida, die bezig waren met een offensief en een detachement Russische militaire politie hadden omsingeld. Het tegenoffensief, ook met special forces, heeft hen inmiddels ontzet.
Bron: Reuters (Polina Devitt)
UPDATE 4: Rusland heeft een pontonbrug gebaseerd op chassis van KAMAZ-63501 militaire trucks en PMM-2M pontons met eigen voortstuwing ingezet om het Syrische leger te helpen de Eufraat over te steken bij Deir ez-Zor. De varende pontons zijn geschikt voor tanks en stukken artillerie.
Bron: Defence Blog (Dylan Malyasov)
UPDATE 5: 31 oktober - De Russische onderzeeër Veliky Novgorod heeft vandaag vanuit het oostelijk deel van de Middellandse Zee drie Kalibr kruisraketten afgeschoten op doelen van ISIS in de Syrische provincie Deir ez-Zor.
Bron: Reuters (Dmitry Solovyov)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten