zondag 6 maart 2016

De VS sturen een vliegdekschip naar de Zuid-Chinese Zee

4 maart - Het Amerikaanse vliegdekschip John C. Stennis met twee destroyers (Chung-Hoon en Stockdale), twee kruisers (Antietam en Mobile Bay) en het vlaggeschip van de Zevende vloot ( het varende hoofdkwartier Blue Ridge) zijn sinds een paar dagen onderweg in de Zuid-Chinese Zee. De Stennis is op 15 januari uitgevaren vanuit de staat Washington. De Antietam is normaal in Japan gestationeerd en was afzonderlijk op patrouille, maar heeft zich kennelijk bij het eskader gevoegd in iets dat vanuit de verte begint te lijken op een krachtmeting met de Chinese marine of althans een "duidelijk signaal" zoals kenners het uitdrukken.
Ook in de Atlantische Oceaan is een vliegdekschip in beweging gekomen, de Dwight D. Eisenhower. De Harry S. Truman verblijft nog steeds in de Perzische Golf en de Ronald Reagan op zijn vooruitgeschoven basis Yokosuka in Japan.
Bron: Navy Times (David Larter)
UPDATE: 8 maart - Gisteren is de Stennis de Zuid-Chinese Zee al weer uitgevaren. Naast de Chung-Hoon, de Stockdale en de Mobile Bay maakte ook de destroyer William P. Lawrence deel uit van het begeleidend eskader. Ze zijn vijf dagen in de Zuid-Chinese Zee geweest waar ze werden bevoorraad door het snelle gevechtsondersteunende schip Rapier en zijn daarna via de Straat van Luzon naar de Filipijnse Zee gevaren. Ook het amfibische landingsschip Ashland heeft zich in de Zuid-Chinese Zee vertoond.
Bron: Military.com (Hope Hodge Seck)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten