woensdag 17 april 2019

Joint Strike Fighter [van de USAF] voor het eerst gestationeerd in het Midden-Oosten

16 april - F-35As (Joint Strike Fighters) van de VS-luchtmacht zijn aangekomen in de Verenigde Arabische Emiraten. Ze worden gestationeerd op de vliegbasis Al-Dhafra die tot voor kort F-22s huisvestte. De gevechtsvliegtuigen (het aantal is niet bekend gemaakt) behoren tot de parate 388ste Fighter Wing en de reserve-eenheid 419e Fighter Wing, allebei uit Utah.
B-1B Lancer zware bommenwerpers van de USAF waren tot voor een maand op vliegbasis Al Udeid in Qatar.
Dit is de eerste inzet van de F-35As van de luchtmacht in het gebied van Central Command (het Midden-Oosten). In april 2017 kwamen ze in Europa (Lakenheath) en in de herfst van dat jaar in de Pacific. Afgelopen herfst waren wel al de F-35Bs van het Korps Mariniers op de Essex ingezet in het Midden-Oosten.
Bronnen: Air Force Magazine (Brian Everstine, Air Force Times (Stephen Losey)

2 opmerkingen:

  1. Je moet dan wel beseffen dat het om Amerikaanse F-35 Joint Strike Fighters gaat, want Israël gebruitkte ze zeer waarschijnlijk al bij aanvallen in Syrië, beide landen vallen ook onder het gebied van het Central Command. (https://www.almasdarnews.com/article/israel-allegedly-used-their-f-35-jet-to-bomb-syria-report/)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je moet je dan wel realiseren dat het in deze berichten om F-35's van de Amerikaanse krijgsmacht gaat, want Israël zette zeer vermoedelijk de F-35 al in bij aanvallen in Syrië (beide landen vallen ook onder het gebied waarover het Central Command gaat). https://www.almasdarnews.com/article/israel-allegedly-used-their-f-35-jet-to-bomb-syria-report/

    BeantwoordenVerwijderen