donderdag 14 juni 2018

Oefening Malabar begonnen in Guam

6 juni - De editie 2018 van de trilaterale marine-oefening Malabar (VS, India, Japan) begint morgen vanaf territorium van de VS, in Guam. Van de kant van de VS doet het onlangs herdoopte Indo-Pacific Command (was: Pacific Command) mee met het vliegdekschip Ronald Reagan (CVN-76), de geleide-wapen-kruisers Antietam (CG-54) en Chancellorsville (CG-62) en de geleide-wapen-destroyers Benfold (DDG-65) en Mustin (DDG-89).
India stuurt het stealth multi-purpose fregat Sahyadri (F-49) en het korvet voor onderzeebootbestrijding Kamorta (P-28) met de tanker Shakti (A-57).
De Japanse marine is vertegenwoordigd met het helikoptervliegdekschip Ise (DDH-182) en de destroyers Suzunami (DD-114) en Fuyuzuki (DD-118).
Australië (deed mee in 2007) was graag uitgenodigd, maar dit stuitte op bezwaar van India. Commentatoren verdenken China ervan druk te hebben uitgeoefend op de Indiase regering.
Bron: USNI (Ben Werner)
ZIE OOK: Michael T. Klare, Girding for Confrontation -
The Pentagon’s Provocative Encirclement of China. TomDispatch, 19 juni 2018 - Over de betekenis van de naamsverandering in Indo-Pacific Command.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten