maandag 25 juni 2018

Grote Amerikaanse transporten via Nederland

22 juni - Vanuit de Rotterdamse haven zijn gisteren 29 VS-helikopters (Black Hawk, Chinook) in diverse groepen naar Eindhoven gevlogen. Vandaag gaat het grootste deel na bijtanken door naar Duitsland om te oefenen. Vier gingen er zonder tussenlanding in Brabant direkt naar Duitsland.
100 Nederlandse militairen hebben deze week ondersteuning aan de VS geboden (host nation support). In Oirschot was een tijdelijk steunpunt opgezet voor overnachting.
De helikopters horen bij een helikopterbrigade van de landmacht die vanuit Colorado verplaatst wordt voor negen maanden oefeningen. 300 personeelsleden kwamen vorige week al op Schiphol aan. De heli's kwam eergisteren in Rotterdam aan met het transportschip Endurance. In totaal had deze 61 helikopters en 1100 voertuigen en containers van de 4e Combat Aviation Brigade (CAB) aan boord. Het andere materieel wordt over de weg vervoerd.
Het Rotterdamse haventerrein was tijdelijk militair terrein en bewaakt door landmacht en marechaussee. De resterende helikopters worden in Rotterdam vliegklaar gemaakt en gaan dan dezelfde weg.
Bron: Ministerie van Defensie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten