zondag 2 maart 2014

Grote paraatheidsoefening voor troepen in West- en Centraal-Rusland

26 februari - President Poetin heeft een grote paraatheidsoefening bevolen voor Russische troepen in West- en Centraal-Rusland. Daarvan maken ook oefeningen aan de Russische grens deel uit. De oefeningen zullen plaatsvinden van 26 februari tot 3 maart in twee fases. De tweede fase omvat een scenario met een oefenvijand onder deelname van de Noordelijke en de Baltische vloot en bombardementsoefeningen.
Er zullen 150.000 troepen, 90 vliegtuigen, meer dan 120 helikopters, 880 tanks en 1200 wapensystemen (military hardware) deelnemen.
Een verband met de krisis in de Oekraïne wordt ontkend. Een grote oefening was al in september vorig jaar aangekondigd en ook in 2013 zijn er grote oefeningen gehouden. In februari was er een paraatheidsoefening in Centraal-Rusland (voor het eerst in 20 jaar)  En in maart volgde een oefening in de Zwarte Zee. In mei was er een luchtmacht- en luchtafweeroefening met duizenden militairen en honderden vliegtuigen. In juli was er grote oefening van het oostelijk commando met 160.000 troepen, 1000 tanks en pantservoertuigen.
Bron: Russia Today
UPDATE: 27 februari - Eenheden (wings) van de luchtmacht het Russische Westelijke Militaire Distrikt zijn begonnen met de verplaatsing naar noodvliegvelden in het kader van inspekties van het opperbevel van het leger. Specialisten vlogen eerst met militaire transportvliegtuigen voor een blikseminspektie van de landingsbanen. Ook uitrusting voor de ondersteuning van gevechtsvliegtuigen is ingevlogen. De verplaatsing van de gevechtsvliegtuigen is vandaag begonnen.
Bron: Interfax

Geen opmerkingen:

Een reactie posten